HIRDETMÉNYEK
Tájékoztatás a Törökkoppányi Napköziotthonos Óvodába jelentkezésről, az intézmény nyitva- és zárvatartásáról, valamint az indítható csoportok számáról

Az óvodába történő beiratkozás időpontja: 2024. május 6. és 7. napja.

Az óvoda heti és éves nyitvatartási ideje:

- heti nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7.30 órától 16.00 óráig;

- éves nyitvatartás: tárgyév szeptember 1. napjától tárgyévet követő év augusztus 31. napjáig;

- nyári zárvatartás: 2024. augusztus 21. napjától augusztus 30. napjáig;

- téli zárvatartás: 2024. december 27. napjától 2025. január 1 napjáig.

A 2024/2025-ös nevelési évben indítható óvodai csoportok száma: 1, vegyes csoport.

A Törökkoppányi Napköziotthonos Óvoda felvételi körzete – az intézmény alapító okiratában meghatározottak szerint – kiterjed: Értény, Kára, Koppányszántó, Miklósi, Somogyacsa, Somogydöröcske, Szorosad és Törökkoppány községekre. Az óvoda szabad kapacitása terhére a felvételi körzeten kívülről is fogadhat gyermekeket, így különösen Bonnya és Zics községekből. 


Tájékoztatjuk, hogy településükön tervezett áramszünet lesz, amely a teljes települést érinti:

Miklósi

2024.05.09.

08.30-10:30

E.ON
Tisztelettel adózunk dr. Gyenesei István a Somogy Megyei Közgyűlés volt elnöke, egykori önkormányzati miniszter emléke előtt. Nyugodjék békében! 
Áramszünet miatt az ügyfélfogadás 2024. február 28. napján szünetel!Határozatok a 2024. évi általános helyhatósági választás során a képviselő-testületek megválasztható tagjainak számárólTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a törökkoppányi posta - technikai okok miatt - 2023. október 26. napján 10.00 óráig tart nyitva, október 27. napján egész nap zárva!Október 16-20-ig a posta 8.00-12.00-ig tart nyitva!
Hulladékudvarok

Országszerte 281 hulladékudvar szolgáltatásait veheted igénybe, amelyek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről itt tájékozódhatsz.

https://mohu.hu/media/hirek/igy-szemetelunk-mostantol-uj-hulladekudvarok-nyilnak-gyorsabb-es-egyszerubb-lesz-a-leadas.html

https://mohu.hu/egyeb-cikkek/hulladekudvarok.html

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szabadics Építőipari Zrt. szivacsos vízhálózat tisztítást végez Törökkoppány település teljes területén 2023. szeptember 6-tól szeptember 22-ig. Az ivóvízvezetékek tisztítása napközben zajlik, mely során rövidebb vízhiányok előfordulnak. A tisztítás ideje alatt a csapokon sárgás, barnás víz folyhat ki, mely rövid folyatás után letisztul. A kifolyt víz az elszíneződés ellenére az egészségre nem ártalmas.

Amennyiben mégis szükség lenne rá ...


Amnesztiát kaphatnak a háztartási kutak

Bürokratikus akadályok miatt mentesítenék a bejelentési procedúra alól az 50 méternél nem mélyebb és az első vízzáró réteget nem érintő háztartási és mezőgazdasági öntözési célú kutakat, és jogszerűen létesítettnek minősítenék őket – olvasható a Belügyminisztérium törvénytervezetében. Kivételt képeznek ezalól a védendő területek. A javaslat arra is kitér, hogy "a legfeljebb évi 500 köbméter vízkivételig és kifejezetten háztartási igények kielégítésére használt kutaknál lehet elengedni az engedélyeztetést".