HIRDETMÉNYEK
Határozatok a 2024. évi általános helyhatósági választás során a képviselő-testületek megválasztható tagjainak számárólTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a törökkoppányi posta - technikai okok miatt - 2023. október 26. napján 10.00 óráig tart nyitva, október 27. napján egész nap zárva!Október 16-20-ig a posta 8.00-12.00-ig tart nyitva!
Hulladékudvarok

Országszerte 281 hulladékudvar szolgáltatásait veheted igénybe, amelyek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről itt tájékozódhatsz.

https://mohu.hu/media/hirek/igy-szemetelunk-mostantol-uj-hulladekudvarok-nyilnak-gyorsabb-es-egyszerubb-lesz-a-leadas.html

https://mohu.hu/egyeb-cikkek/hulladekudvarok.html

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szabadics Építőipari Zrt. szivacsos vízhálózat tisztítást végez Törökkoppány település teljes területén 2023. szeptember 6-tól szeptember 22-ig. Az ivóvízvezetékek tisztítása napközben zajlik, mely során rövidebb vízhiányok előfordulnak. A tisztítás ideje alatt a csapokon sárgás, barnás víz folyhat ki, mely rövid folyatás után letisztul. A kifolyt víz az elszíneződés ellenére az egészségre nem ártalmas.

Amennyiben mégis szükség lenne rá ...


Amnesztiát kaphatnak a háztartási kutak

Bürokratikus akadályok miatt mentesítenék a bejelentési procedúra alól az 50 méternél nem mélyebb és az első vízzáró réteget nem érintő háztartási és mezőgazdasági öntözési célú kutakat, és jogszerűen létesítettnek minősítenék őket – olvasható a Belügyminisztérium törvénytervezetében. Kivételt képeznek ezalól a védendő területek. A javaslat arra is kitér, hogy "a legfeljebb évi 500 köbméter vízkivételig és kifejezetten háztartási igények kielégítésére használt kutaknál lehet elengedni az engedélyeztetést".