Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJABB KORONAVÍRUS INTÉZKEDÉSEK II.

korona_kep.png

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a koronavírus elleni védekezésben az alábbi intézkedések hatályba léptetése várható:

Budapesten és környékén a kijárási korlátozás életben marad. Vidéken az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak, az éttermek teraszai kinyithatnak, az arc eltakarása kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen. A szabadtéri strandok kinyithatnak. A 1,5 méteres távolság betartása és az arc eltakarása védőmaszkokkal azonban az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz.

 

 
A Magyar Közlönyben már kihirdetett intézkedések:
 
Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat. A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és a vásárlás.
A kijárási korlátozásról szóló 71/2020.(III.27.) Korm. rendelet szerinti alapos indoknak minősül – kiemelten az érettségi vizsga letétele lehetősége biztosítása érdekében – a tanulmányi kötelezettség vagy a tanulmányok lezárásából fakadó kötelezettség teljesítésével összefüggő tevékenység végzése.
 
 


Facebook

Jelenlegi időjárás


Térkép


WebAdminStatisztika

Most: 5
Összes: 188237
30 nap: 1881
24 óra: 69