Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VP-6-7.4.1.1-16 pályázat

VP-6-7.4.1.1-16

"Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése és energetikai korszerűsítése"

 

10.jpg

 

Bonnya Község Önkormányzata

"Településképet rontó épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése Bonnya községben"

Bonnya Község Önkormányzata 2016-ban támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Operatív Program „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című, VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 kódszámú pályázati konstrukció keretében, azzal a céllal, hogy a Bonnya település központi részén, a korábban felújított Polgármesteri Hivatal mellett elhelyezkedő, akkor funkció nélküli épületnek felújítása és energiahatékonysági korszerűsítése megvalósulhasson, majd a felújítás után az épület közösségi funkcióknak adhasson otthont.

2017 júliusában a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte a támogatási kérelmet. A tervek szerint a beruházás teljes összege bruttó 49 965 112,- Ft lesz, melyből az elnyert, vissza nem térítendő támogatási összeg: 43 865 475,- Ft, 90 %-os támogatás intenzitás mellett.

A tervezett beruházás helyszíne:

7281 Bonnya, Kossuth Lajos utca 38.

A projekt tervezett befejezési dátuma. 2019.01.31.

"Településképet rontó épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése Bonnya községben" című, 177446654 azonosítószámú támogatási kérelme keretében Bonnya Község Önkormányzata olyan fejlesztést hajt végre, amely révén a falu központi részén fekvő épület energiahatékonysági korszerűsítése és külső-belső rekonstrukciója történik meg. A projekt megvalósításával a település képe javul, és újabb önkormányzati tulajdonú épület válhat energetikai szempontból korszerűbbé, valamint hozzájárul a település külső megjelenésének javításához, szépítéséhez. A beruházás által jelentősen csökkennek az épület fenntartási költségei, a szolgáltatás színvonala pedig nő azáltal, hogy a közösségi funkcióknak egy frissen felújított, külön épület adhat otthont.

A fejlesztés célja az épület energiahatékonysági korszerűsítése és az ingatlan külső – belső felújítása. Az épület energiahatékonysági felújításának keretében korszerű hőszigeteléssel lesz ellátva, valamint új, külső vakolat kerül kialakításra. Az épület fűtésének korszerűsítése érdekében egy 40 kW teljesítményű modern faelgázosító kazán kerül beszerzésre, valamint padlófűtés kialakítása történik meg e kazán hatékony kihasználása érdekében. Az épület felújítása érdekében megvalósul a padló, a födém és a tető felújítása és hőszigetelése, vakolatjavítás és felületkezelés, illetve az ereszcsatorna-és lefolyórendszer cseréje. Az épület jelenleg elavult nyílászárói korszerű, egyedi méretezésű hőszigetelt nyílászárókra lesznek cserélve. Az épület elektromos hálózata szintén korszerűsítésre kerül.

A projekt a fentebb hivatkozott pályázati felhívás alapvető céljaihoz igazodik, a vidéki térségekben élő emberek életminőségének javítását szolgálja, illetve a vidéki települések vonzóbbá tételéhez is hozzájárul. A közösségi ház kialakítása javítani fogja a közösségi élet feltételeihez való hozzáférést, a tervezett egész éves látogathatóság pedig a közösségi színtér állandóságát lesz hivatott biztosítani a településen.

Bonnya, 2017. november 30.

 

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők

Árazatlan költségvetés

Bontási jegyzőkönyv

Dokumentáció

Műszaki tartalom

 
 


Jelenlegi időjárás


Térkép


WebAdminStatisztika

Most: 1
Összes: 91715
30 nap: 1767
24 óra: 48